Region

Drama u Makarskoj: Hrabri momci spašavali djevojke iz podivljalog mora

Cure su bile na SUP dasci i to im je spasilo glavu jer su ostale na površini i uspjeli smo ih locirati, kazao je jedan od spasitelja

more . djevojke - dnevnik

Na oko 1.000 metara od obale Makarske jučer je došlo do drame, nakon što su na dasci za surfanje ostale zarobljene dvije djevojke koje zbog jake bure nisu mogle na kopno.

– Zovem prijatelja Marija Prnjaka, i nas tri, Marijo, Goran Vranješ, i ja u 17:08 isplovljavamo privatnim brodom. U 17:17 dvije su maloljetne osobe već bile na brodu i spašene iz podivljalog mora. Dok smo se vraćali u luku organizirao sam Hitnu pomoć koja je cure skupila jer su već bile pothlađene i imale su hipotermiju – ispričao je Marin Puharić za Dnevnik.hr, te dodaje:

– Mi smo se organizirali privatno. Nakon nekih 7-8 minuta locirali smo cure. Već su bile udaljene nekih 1.500 metara od obale i bura ih je nosila prema Hvaru. Cure su bile na SUP dasci i to im je spasilo glavu jer su ostale na površini i uspjeli smo ih locirati.

Hitna pomoć je djevojke u Makarskoj preuzela u 17:25. Pretpostavlja se da su iz Češke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh