Region

Čanak: Pitanje je vremena kada će u Srbiji biti postavljene rakete dugog dometa

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je Vladimir Putin “policijski siledžija sa nuklearnom bombom”.

Nenad Čanak - Avaz

“Šta još treba da se desi pa da shvatimo da je Putin policijski siledžija sa nuklearnom bombom? Čemberlenovski pristup da Ukrajina nije u NATO-u pa da je ne treba vojno braniti, dovest će do trećeg svjetskog rata, koji je u u stvari već u toku”, rekao je Čanak na tribini u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, prenosi portal Autonomija.

Ocijenio je i da Europska unija i SAD snose odgovornost za sadašnju situaciju u Ukrajini jer su bili uljuljkani u uvjerenju da se u Europi ne može desiti rat.

Dodao je da Europe ne može da bude bez solidarnosti, a ta solidarnost nije davati krov nad glavom i hranu ukrajinskim izbeglicama.

“Treba platititi naftu i evro više po litri, ali ne kupovati naftu od Putina”, kazao je Čanak.

Dodao je da u Srbiji mora da bude ukinuta “ruska obavještajna mreža”, “od Mlađana Đorđevića do Nenada Popovića”.

Dodao je da se poslije svakih izbora se postavlja pitanje ko će u novoj Vladi Srbije biti ruski čovjek, sem Ivice Dačića, koji je “konstanta” i “vokalno-instrumentalno krilo u ruskim službama”.

“Europa se debelo ogriješila o ovaj prostor tako što je u svom birokratskom razmišljanju odlučila da ne primi ovaj dio svijeta u EU i time ga ostavi na otvorenom tržištu za ruske obavještajne službe. Sada je samo pitanje vremena kada će ovdje biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, čije će crveno dugme biti u Moskvi. Onda ćemo opet biti legitimna vojna meta NATO-u”, naveo je Čanak.

Tribinu je organizovala Regionalna akademija za demokratiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh