Region

Iznenađujuća izjava ukrajinskog dužnosnika: ‘Letjelica koja se srušila u Zagrebu nije naša’

Kazao je i da se očekuje službeno priopćenje ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova u suradnji s glavnim stožerom ukrajinske vojske.

Letjelica pala u Zagrebu - Twitter

Nakon pada vojne letjelice na području Zagreba, savjetnik ukrajinskog ministra obrane Markijan Lubkjivski za Jutarnji.hr izjavio je da letjelica nije ukrajinska te rezolutno odbacuje tu tvrdnju.

Kazao je i da se očekuje službeno priopćenje ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova u suradnji s glavnim stožerom ukrajinske vojske. Lubkjivski je zamolio hrvatske partnere da provedu istragu kako bi se otkrilo čija je letjelica te kako se mogla naći iznad Zagreba i pasti u Zagrebu.

Vrlo ozbiljan incident
Podsjećamo, incident se dogodio jučer u kasnim večernjim satima, a danas su se medijima obratili i Ministarstvo obrane i vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH, predsjednik Zoran Milanović.

I ministar i predsjednik ovo su ocijenili kao “vrlo ozbiljan incident”. Letjelica se u hrvatskom zračnom prostoru navodno nalazila oko sedam minuta.

“Ono što sigurno znamo jest da je letjelica došla iz Mađarske brzinom od 1000 km/h. To je sve što možemo reći”, rekao je Banožić. “Želimo poslati poruku građanima da ovo vjerojatno nije bila prijetnja Hrvatskoj. Prikupili smo dosadašnje podatke i očekujemo da ćemo prikupiti podatke s letjelice”, rekao je ministar Banožić.

Načelnik glavnog stožera Robert Hranj kazao je da slijedi istraga. “U intenzivnim smo kontaktima sa zapovjednicima u NATO-u. Vjerojatno će razmjena informacija olakšati da saznamo o čemu se radi. Naši stručnjaci analiziraju letjelicu i njene podatke leta”, rekao je Hranj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh