Region

Slovenija: Broj novooboljelih opada, 80 posto najtežih COVID pacijenata nevakcinisano

Kako navode iz Nacionalnog instituta za javno zdravstvo (NIJZ) u srijedu su potvrđene 4.542 nove infekcije koronavirusom

U Sloveniji je potvrđeno više od 4.500 novih infekcija koronavirusa, a zdravstveni stručnjaci navode da broj dnevnih infekcija stalno opada, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Nacionalnog instituta za javno zdravstvo (NIJZ) u srijedu su potvrđene 4.542 nove infekcije koronavirusom.

Dr. Tatjana Lejko Zupanc istakla je da je 80 posto najtežih COVID pacijenata nevakcinisano.

Prema podacima NIJZ-a, u Sloveniji je 104.310 aktivno zaraženih novim koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva smanjen je u srijedu za 12.127 u odnosu na prethodni dan.

Broj potvrđenih slučajeva COVID-19 na 100.000 stanovnika u posljednjih 14 dana je 4.944 ili 573 manje nego dan ranije. Broj potvrđenih slučajeva u posljednjih sedam dana je 5.581, što je za 1.077 manje nego dan ranije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh