Region

Otac nestalog Splićanina: “Matej ima dvije sestre, loše im je…”

ŠESTI DAN zaredom traje intenzivna potraga za nestalim Matejem Perišom.

Nenad Periš - Nova.rs

Jučer se o nestanku oglasio i MUP Srbije. Rekli su da su u potragu od jučer uključeni i ronioci Žandarmerije Ministarstva unutarnjih poslova. Osim njih, i spasioci iz Mreže za opasnost Srbije već danima tragaju za njim. U pretraživanju Save i Dunava i obala dviju rijeka policija koristi i patrolne čamce.

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji 31. prosinca nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u Beograd. Posljednji put je viđen u noćnom klubu Gotik, dok se u beogradskim tabloidima pojavilo nekoliko snimki nadzornih kamera na kojima je, kako je rekao i njegov otac, Matej.

Jučer se pojavio cijeli niz priča koje su neprovjerene te neutemeljene. Dobar dio priča koje su prenosili neki mediji odnosi se na poznanike iz Splita, s fakulteta ili ljude koji su bili u klubu tu večer, ali ne u društvu s Matejem. Srpski tabloidi su bez konkretnih dokaza spekulirali o raznim opijatima i slično.

“Nedostaje mi sin, moj smisao života”

“Čekamo nešto, a ne znamo koliko ćemo čekati ni kakav će biti ishod. Nedostaje mi sin, moj smisao života. Čovjek sam koji sve razumije i da život nije jednostavan, ali ovo stanje ne bih poželio nikome, ni najgorem čovjeku”, rekao je za Blic otac nestalog Mateja Nenad Periša.

Nenad je u Beograd stigao u nedjelju, 2. siječnja, tri dana od početka potrage za svojim sinom. Kako kaže, od tada je na vezi s nadležnim institucijama, no za sada nema nikakve informacije o tome gdje bi mogao biti Matej.

Periš primjećuje da je interes javnosti da se njegov sin pronađe velik i zahvaljuje svima koji ga razumiju i žele pomoći. Međutim, dodaje da vidi da se pojavljuju različite snimke i dojave.

“Obitelj i ja čekamo nešto za što ne znamo koliko ćemo čekati niti kakav će biti ishod. Otac sam, odgojio sam svoju djecu i znam da je život nepredvidiv. Ali emocije koje imam, stanje u kojem sam je grozno. Imam podršku prijatelja, a jedino što želim je naći svog sina i da se ovo završi”, priča Periš.

“Matej ima dvije sestre, loše im je…”

Stalno je na vezi s obitelji koja je u Splitu.

“Matej ima dvije sestre koje su loše, grozno im je. Kada razmišljamo o budućnosti, životu… Mi smo tu gdje jesmo i čekamo”, kaže.

Osvrnuo se i na večer kada je njegov sin nestao i odnos s njegovim prijateljima.

“Oni su provodili vrijeme zajedno u Splitu. Druže se čitav život. Sa svima njima sam u kontaktu. Momci plaču neprestano, i oni se grozno osjećaju. Teško im je”, kaže.

“Ono čak nije ni stil plivanja mog sina…”

Osvrnuo se i na snimke koje su se pojavile u medijima, a za koje se pretpostavlja da je na njima Matej neposredno pred nestanak.

“Na snimci gdje se vidi taksi je Matej, gdje trči, to je isto on. Ali snimka na kojoj netko pliva nije moguće da je moj sin. Ne može nitko onako plivati u vodi koja je temperature četiri stupnja. Ono čak nije ni stil plivanja mog sina. Mislim da je ono neki predmet koji pluta, a ne Matej”, kaže. prneosi “Novi“.

“Normalno je pričao s taksistom”

“Mislim da se htio vratiti u klub i zatražio je taksi i krenuo je na zadnja vrata, kako se obično ulazi u vozilo. Neki su mi rekli da je taksist bio zauzet zbog svjetla na vozilu, a po ponašanju Mateja se vidi da ga je vjerojatno pitao može li ući, ali da mu je taksist odgovorio da je zauzet.

To pokazuje da je komunicirao normalno, da nije tražio nešto, već da je želio negdje stići što prije, možda u apartman”, kaže Matejev otac.

Na kraju se ispričao svima koji ga zovu, a on se ne stigne javiti, prenosi Index.hr.

“Ispričavam se svima kojima se ne javljam. Moram biti malo sam. Ovo predugo traje. Vjerujem MUP-u i znam da će, ako ga itko nađe, to biti policija jer ona radi svoj posao. Također, ambasada Hrvatske je u svakodnevnom kontaktu sa mnom, tu su za mene ako mi treba neka pomoć”, kaže Periš za Blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh