Region

Albanski ekstremisti pokušavaju da prepriječe put Vučiću na putu do aerodroma

Albanski ekstremisti, uz obilatu pomoć političara sa Kosova, spremili su proteste protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u Tirani u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”. Oni su montirali i binu za demonstrante u centru Tirane.

Aleksandar Vučić - RTS.rs

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe i da će pokušati da preseku kolonu koja ide od aerodroma.
Jedna grupa će protestovati ispred zgrade Vlade u ovom gradu, a druga planira da preseče put koloni od aerodroma u kojoj je predsednik Vučić.

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Ispred sedišta albanske vlade u Tirani, gde su počeli protesti pristalica Saljija Beriše usmereni protiv održavanja sastanka posvećenom „Otvorenom Balkanu“, na kojem učestvuju premijer Albanije Edi Rama, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, primetan je veliki broj pripadnika policije, prenosi Reporteri.Prema navodima medija u Albaniji, za održavanje reda i mira tokom ovih protesta, angažovano je više od 2.000 pripadnika policije,piše Srbijadanas

Osim pripadnika specijalnih jedinica, angažovani su i snajperisti.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Kako prenose albanski mediji, okupljenje protestanata započelo je u sedištu Demokratske stranke nakon čega su se uputili ka zgradi Vlade Albanije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh