Region

U Zagrebu prebrisan mural Slobodanu Praljku

Ponovo je prebrisan mural posvećen Slobodanu Praljku, koji je u Den Haagu osuđen za ratni zločin.

mural - Dnevnik.hr

General Praljak počinio je samoubojstvo u sudnici Međunarodnog suda u Den Haagu u znak prosvjeda jer je osuđen za ratni zločin. Polemike oko njegova murala na zagrebačkom Laništu i dalje se nastavljaju, prenosi Dnevnik.hr.

Naime, danas je ponovo prebrisan mural posvećen Praljku nacrtan 12. prosinca, a nacrtan je ponovo nakon što je u listopadu uklonjen na zahtjev građana.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je na redovitoj konferenciji za novinare komentirao mural i njegovo ponovno crtanje. Na pitanje hoće li i on biti uklonjen, odgovorio je: “HEP se jučer oglasio o tom muralu. Grad Zagreb će djelovati po zakonu. Praljkov mural tada nije bio greškom uklonjen, a mi ćemo djelovati po zakonu i u koordinaciji s HEP-om.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh