Region

VLADA SJEVERNE MAKEDONIJE ODLUČILA: ZAMRZNUTE CIJENE OSNOVNIH PREHRAMBENIH PROIZVODA, EVO I DO KADA

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da ograniči cijene osnovnih prehrambenih proizvoda na nivo koji su imale 1. decembra.

Hrana, kupovina - Pixabay

Kako se navodi u saopćenju sa 124. sednice, Vlada je donijela odluku o određivanju najviših cijena osnovnih životnih namirnica u trgovini na veliko i na malo, koje će važiti najmanje do 31. januara 2022.

Tom odlukom se određuju najviše cijene osnovnih prehrambenih proizvoda – hljeba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mlijeka sa 2,8 posto, 3,2 posto i 3,5 posto masnoće, svježeg mesa i suhohomesnatih proizvoda, zrelog sira i mladog sira.

Najviše cijene tih proizvoda se utvrđuju na nivo cijena koje su primjenjivanje 1. decembra 2021. godine u trgovini na veliko i trgovini na malo. Odluka će se primjenjivati do 31. januara 2022. godine, sa mogućnošću produženja ako situacija na tržištu to i dalje bude zahtijevala – istče se se u saopćenju Vlade Sjeverne Makedonije.
Ministar ekonomije Kreshnik Bekteshi je na Facebooku objavio da je ta odluka donesena na prijedlog njegovog ministarstva i da su “isključene cijene na privremenim popustima koje su važile 1. decembra 2021. godine”. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh