Region

KOLAPS U SRBIJI: Demonstranti blokirali više lokacija u Beogradu, incident u NS, u drugim gradovima se skupovi završavaju

Inicijativa “Kreni-promeni” i pokreti okupljeni oko Ekološkog ustanka blokirali su Beograd na nekoliko lokacija kao i saobraćajnice u više gradova u Srbiji, a u nekim gradovima protesti su počeli da se završavaju oko 15.30 časova. U Novom Sadu je došlo do tuče među demonstrantima.

kurir

Incident na Gazeli i kod Sava centra

Manji incident među demonstrantima dogodio se u Beogradu kod mosta Gazela oko 15.40 časova.

Grupa mladića zapalila je nekoliko baklji na nadvožnjaku kod Centra Sava. Naime, kako javlja reporterka Kurira sa lica mesta, varnice su navodno padale na ljude ispod nadvožnjaka.

Protest se uskoro završava, te je važno sudržati se od incidenata bilo kakvog oblika.

Završena blokada u Užicu i Novom Pazaru

Protesti širom Srbije počeli su da se završavaju oko 15.30 časova. U Užicu je završen protest kod Ložioničkog mosta na magistrali ka Zlatiboru. Nije bilo incidenata. Takođe, okončan je protest u Novom Pazaru kao i jednočasovna blokada kružnogi toka na Trgu mira u Kruševcu.

Beograd blokiran na više lokacija, gradski saobraćaj skoro obustavljen

U Beogradu su blokirani Pančevački i Brankov most, auto-put kod Centra Sava i kružni tok Slavija. Saobraćaj je blokiran i na kružnom toku kod Opštine Novi Beograd. Takođe, gradski saobraćaj je gotovo obustavljen, a tramvaji, autobusi i trolejbusi su zaglavljeni u masi.

Blokiran je i nadvožnjak u Ulicu Milentija Popovića. Trenutno je situacija mirna. Organizatori su najavili blokadu i narednog vikenda ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi.

Blokiran Most slobode u Novom Sadu

U Novom Sadu je blokiran Most Slobode, odnosno rakrsnica Bulevara Oslobođenja i Bulevara Narodnog fronta, a dogodili su se i incidenti. Naime, kako javlja naš reporter s lica mesta, došlo je do tuče među demonstrantima, a uzrok sukoba je, navodno, nesporazum oko prolaza,piše Kurir


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh