Region

POTRESNI DETALJI! Majka vikala: “Sine, ja tebe volim, probudi se!” – OVO JE HRABAR KOMŠIJA koji je spasio dječaka sigurne smrti

Dječak koji je upao danas u septičku jamu u Zemunskoj ulici u Dobanovcima (Srbija), prebačen je u Tiršovu.

Hitna pomoć - Ilustracija/Blic.rs

Njega je iz jame uspio da izvuče komšija Vidoje Nenadić, koji nam je detaljno opisao kako je izgledalo spasavanje i oživljavanje mališana.

Prema Vidojevim riječima, dijete nije davalo znake života.

– Vidio sam da je otvorena jama, i da dijete dole pluta. Majka i komšinica nisu mogle da mu pomognu – počeo je svoju priču vidno potresen hrabri Vidoje.

– Ja sam emotivan čovjek, pogotovo za dijete, ja plačem. Dijete je sada dobro. Skočio sam dole u septičku jamu, bilo je gusto dole i iščupao sam ga u trenutku kad je počeo da tone. Dijete se borilo malo, dok ga nisam podigao. Pomogla je i komšinica i izvukli smo dijete. Ja sam se potom malo teže popeo. Dijete je bilo modro, nije davalo znake života – priča Vidoje.

Hrabri čovjek je, srećom, nekada polagao licencu za obezbjeđenje, pa je znao da primjeni svoje znanje i ukaže prvu pomoć dječaku.

– Položio sam ga na bok, na stranu i voda je počela da izlazi. Uzeo sam ga ispod stomaka, masirao sam ga rukama i osjetio sam kad je bljucnuo malo, nastavio sam masiranje 2-3 minuta. Osjetio sam neki znak, onda sam mu dao vještačko disanje. Nije odmah reagovao. Pokušavao sam nekoliko puta i pokazao mi je malo više znake života. I dalje sam ga masirao, dijete je počelo da izbacuje vodu.

Kako nam Vidoje priča, cijelu scenu posmatrala je majka nesretnog dječaka.

– Majka se unervozila. Vikala je “Sine, ja tebe volim, probudi se”. Opet sam što više masirao preko stomaka dijete. Rekao sam majci da je u redu i dijete je stvarno počelo malo da plače. Malo mu je iz usta pošla i krv. Da vam ne pričam kako je u septičkoj jami… Ali uspjeli smo – završava Vidoje ispovijest u suzama.

Njega je iz jame uspio da izvuče komšija Vidoje Nenadić, koji nam je detaljno opisao kako je izgledalo spašavanje i oživljavanje mališana, piše Pink.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh