Region

Užas u Hrvatskoj: Skupila gotovo milion kuna za liječenje djeteta. Novac trošila, a sina pustila umre

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici u Hrvatskoj je 4. oktobra nakon istrage podiglo optužnicu protiv žene (34) zbog sumnje u povredu djetetovih prava, koje je na kraju i preminulo.

Kune - Klimacentar.com

Kako navode iz DORH-a, ženu se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. januara i 2. maja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prava uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju ljekara o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi ljekaru i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Okrivljenicu se tereti i da je od 8. augusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta. Od tog iznosa majka je potrošila 422.546,00 kuna za lične potrebe, prenosi Raport.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh