Region

SUMNJA SE DA SU ONI UBILI ĐOKIĆE: Posljednja izjava rođaka sve mijenja, policija na korak da pronađe monstrume

Novi detalji svirepog zločina koji je potresao Srbiju.

porodica Đokić - Kurir.rs

Goran je prije smrti bio na sastanku sa saradnicima i pritiskao ih da mu vrate novac koji mu duguju. Policija sumnja da je upravo to motiv svirepog zločina, kažu rođaci žrtava.

Policija sumnja da su Gorana (57), Gordanu (56) i njihovu kćerku Lidiju (26) Đokić, čija su ugljenisana tijela protekle subote pronađena zakopana u ataru sela Moravac kod Aleksinca, svirepo ubili Goranovi poslovni partneri koji su mu navodno dugovali preko 100.000 eura.

Rođaci porodice Đokić kažu da je Goran neposredno prije zločina obavio poslovni razgovor sa određenim saradnicima, koje je pritiskao da mu vrate novac koji mu duguju. Međutim, oni tu obavezu navodno nisu ispunili.

– Upravo zbog toga se sumnja da su ubice Goranovi poslovni partneri. On je dobro zarađivao i u više navrata im je davao novac, ali mu nije vraćen. Zasad nije poznato da li dužnici nisu imali da mu isplate keš ili jednostavno nisu željeli. Po svemu sudeći, imali su konkretan motiv za zločin. Postoji mogućnost da je trostruko ubistvo počinila jedna osoba, ali je ona zasigurno imala pomoć pri organizaciji – kažu rođaci.

Istraga je pokazala da je Goran posljednji put bio aktivan na Vajberu 26. septembra u noći kada je prijavljen nestanak porodice Đokić. Njihovi mobilni telefoni još nisu nađeni, ali je utvrđeno da je Goranova kćerka Lidija u 00.10 sati razgovarala s drugaricom. Ta komunikacija nije bila sumnjiva istražnim organima, ali poslovni razgovor koji je Goran obavio s poslovnim partnerima i te kako jeste.

– Policija zbog toga traga za informacijama sa poslovnog sastanka. Goran i njegova kćerka su, sumnja se, prije nestanka mobilne telefone ugasili u isto vrijeme, u tri sata poslije ponoći. Gordana, sa druge strane, nije imala uređaj za komunikaciju – objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Ukrali mu sef i ključeve od kuće
Prema podacima iz istrage, Goran je u kući imao sef u kojem je čuvao veliku količinu novca u gotovini. Sumnja se da je u njemu bilo između 50.000 i 100.000 eura. Međutim, prilikom pretresa objekta, policija ga nije pronašla, kao ni ključeve od stana i mjenjačnice koju je držao.

Najnoviji detalji iz istrage pokazali su da je porodica Đokić ubijena hicima iz vatrenog oružja različitog kalibra u glavu i grudi, što dokazuje čaura koja je pronađena na mesto zločina. Ubica je nakon toga njihova tijela polio benzinom, zapalio ih i zakopao na njivi u selu Moravac. Policija je tokom uviđaja pronašla i njihov automobil “pasat”, koji je takođe zapaljen. Ispod rezervnog točka, u prtljažniku, navodno je bilo 100.000 eura, koji su nestali. Prekjuče je započeta i provjera naplatnih rampi i graničnih prelaza jer se sumnja da je ubica pobjegao iz Srbije.

– Sumnja se da su Đokići ubijeni u automobilu, a možda je oružje imalo i prigušivač jer niko nije svjedočio da je čuo pucnje. Zasad se pretpostavlja da je ubica pokupio čahure ali, po svemu sudeći, napravio je propust i jednu zaboravio. Upravo ona bi mogla da ga košta slobode – podvlači izvor.

Rođaka: Ubijeni su zbog novca za stan
Verica Đokić iz Moravca, udovica brata Gorana Đokića, izjavila je juče da je ubjeđena da su njeni rođaci ubijeni novca za stan.

– Goran je prije dvije godine prodao kuću da bi kupio kćerki stan. Ona nije željela kuću, već stan u Nišu, pa je Goran radio od jutra do večeri, i to sam u mjenjačnici, kako bi joj ispunio želju. Vjerujem da su zbog tog novca ubijeni. Nema drugog razloga. Tog novca nema. Ne znam koja je suma u pitanju, ali pare nisu nađene – tvrdi Verica.

Imena ubica biće objavljena uskoro
Ratomir Antonović iz Centra za bezbjednost juče je, gostujući na televiziji, izjavio da će smatra da će policija uskoro rasvijetliti ubistvo porodice Đokić.

– Oni su očigledno žrtve organizovane kriminalne grupe zbog načina na koji su djelovali. Tijela su spaljena, zločin je počinjen na mjestu koje nije pokriveno kamerama. Ubice su znale da na pravi način prikriju tragove, kao i gdje je novac sakriven. Mislim da ćemo uskoro imati imena ubica – rekao je Antonović, prenosi Alo!.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh