Region

BJELOPOLJKA HASIBA NA UDARU NACIONALISTA: Je li problem što sam muslimanka i volim svoju državu?

Hasiba Omerović - Screenshot

Bjelopoljka Hasiba Omerović, zbog prisustva građnskom skupu na barikadama kod Belvedera, doživjela je ovih dana prijetnje, uvrede i medijski linč, prije svega od svojih sugrađana. Prednjačio je portal Info – 050 koji je njoj i nekolicini drugih učesnika skupa iz Bijelog Polja – crtao metu, prenosi “Sandzakdanas“.

Hasiba se javnosti obratila pismom koje prenosimo integralno:

Ajde vjernice, vi velikomucenice što ste jedva dočekale moj linč, ajde pljujete još malo po portala, a da me ni jednom kao žene ne pitaste šta je prava istina…?

Zar ste toliko bezgrešne da imate pravo da mi sudite..?

Pitam vas sugrađani moji šta je to moj grijeh? Je li grijeh što volim svoju Crnu Goru? Je li grijeh što sam bila na mjestu gdje nisam mogla uticati ni na jedan djelić događaja osim posmatrati šta se dešava?

Dragi sugrađani, da li je to moj najveći grijeh što sam Muslimanka i mislite da nemam prava bar da budem tu sa svojim prijateljicama i dam podršku sa mojim skromnim prisustvom.. ?

Niti me zanimaju vaše svetinje niti, vaša vjera, jer imam svoju koju nikad mijenjala ne bih. Imam vjeru koja propoveda ljubav, praštanje, sklad, oprost. Pitam vas da li vaša vjera propoveda mržnju ili je Bog jedan ili se ja varam?

Šta su Crnogorci pravoslavni, je li oni se mole kao vi ili? Otkuda vam pobogu tolika mržnja?

Dva brata jedan Crnogorac drugi Srbin, a mene lincuju što sam bolja sa onim prvim… Da ja zamjerim nekom od vas sto je voli i bošnjaka ili muslimana. Užas koji bio nije….

Jeste li vi ljudi normalni..? Vidite li šta vam politika učinje vjera je ljubav, a ne inat!!!! I u Afganistanu ubijaju se muslimani između sebe, a koriste istu džamiju…

Politika braćo, sjedite i razmislite, prst na čelo i vidjećete da sam u pravu…

Treba li vam ovakva Crna Gora? Treba li vam ovako podijeljena Crna Gora? Ovdje niko više ne može biti srećan, ako se ne zagrlite i odete zajedno pred vaše svetinje i nek vama Bog oprosti, a ne meni, ja sam samo posmatrač….

A, kažete Bog je jedan! Da sam ja ikome od vas ikada učinila nešto nažao imali bi pravo, jer ko god radi zlo taj je nevjernik i sotona…

Kakav je to Bog koji vas tjera da mrzite onoga ko misli drugačije nego vi… ? Kakav je to Bog koji vam kaže da mrzite i linčujete neku ženu koja bukvalno se sve vrijeme trudila da nikad nijedno obilježje ne izbaci da vas ne uvrijedi, a da se vi pritom od te žene nikada niste ustručavale i nikad vam ona nije ništa zamjerila…?

Stavili ste me na linč braćo Srbi…! I slobodno ovog momenta ko god imalo ima sumnje u moje prijateljstvo, iskrenost i dobru namjeru nek ide iz prijatelja sam…

Valjda to tako treba samo zato što se zovem Hasiba….


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh