Region

NAJNOVIJA ODLUKA ZA UČENIKE OD PONEDJELJKA: U ČAK 40 OPĆINA SREDNJOŠKOLCI PRELAZE NA ONLINE NASTAVU

Ministarstvo prosvjete objavilo je najnovije podatke vezane to kako će se obavljati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedjeljka 13. septembra.

Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, online model.

Po drugom modelu od 13. septembra u sedmom i osmom razredu održavat će se nastava na teritorijama slijedećih opština:

Kladovo, Petrovac na Maldi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac I Topola.

Od ponedjeljka treći model organizacije

Treći model organizacije obrazovno vaspitnog rada primjenjivaće se od 13. septembra u svim srednjim školama u navedenim opštinama.

Inače, za samo deset dana od početka školske godine, prema posljednjim podacima iz Ministarstarstva prosvjete 379 odjeljenja se nalazi na online nastavi.

Prema podacima, koje su osnovne i srednje škole dostavile Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, nastavu na daljinu prati 379 odjeljenja i 1 grupa, što je 0,9 posto od ukupno 38.187 odjeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova. Podatke je dostavilo 94 posto, od ukupnog broja škola – rekli su iz Ministarstava prosvjete.
Kako dalje navode, odjeljenja koja su prešla na online nastavu postupila su u skladu sa zakonom.

Škole, čija su pojedina odjeljenja prešla na online nastavu, postupile su u skladu sa Preporukama za početak obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2021/2022. godini, u kojima je predviđeno da kada postoje dva potvrđena slučaja kod učenika u jednom odjeljenju ili grupi – cijelo odjeljenje(grupa) prelazi na online nastavu u trajanju od 10 dana – navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh