Region

Strahoviti požar u Dalmaciji guta sve pred sobom: Izgorjela kamp kućica, mladi maslinjaci, avioni otkazuju polijetanje…

Na terenu je 170 vatrogasaca, 50 vozila, tri kanadera, dva Air Tractora i jedan helikopter

depo

Ukupno 26 pripadnika Kopnenih snage protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama upućeno je tijekom poslijepodneva u ponedjeljak u akciju gašenja požara kod Segeta Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji, piše Slobodna Dalmacija.

Sveukupno je na požarištu trenutno angažirano osam protupožarnih zrakoplova.

Župan Blaženko Boban rekao je za N1 da je požarom obuhvaćena vrlo velika površina.

– Zasad nema nekih informacija, ima nešto mladih maslenika, nema druge štete u poljoprivredi. Ima jedna napuštena kamp kućica koja je izgorjela. Na terenu je 170 vatrogasaca, 50 vozila, 3 kanadera, 2 Air Tractora i 1 helikopter.

– Hrvatska kontrola zračne plovidbe je procijenila da je zbog ovog požar nesiguran prostor za slijetanje zrakoplova u zračnu luku pa je slijetanje zrakoplova oko sat vremena bilo preusmjereno, a tri su zrakoplova sletjela u zadarsku zračnu luku, jedan u zračnu luku dr. Franjo Tuđman u Zagrebu, rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci.

Po njegovim riječima dva su avioprijevoznika poslijepodne otkazala svoje uzlijetanje s piste splitske zračne luke za sutra,prenosi Depo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh