Region

Novi detalji tragedije, kosovski portal javlja: U nesreći su zajedno poginule majka i kći

Među žrtvama strašne autobusne prometne nesreće, koja je bila danas ujutro kod Slavonskog broda, su i majka i kći iz općine Đakovice.

Nesreća - Screenshot

Majka i kći su zajedno putovale iz Njemačke na Kosovo, zajedno s još 65 putnika koji su bili u autobusu Deva Toursa. Kako piše kosovski portal Reporteri, djevojka ima više od 18 godina, a njezina majka je u kasnim srednjim godinama.

Uz dvije spomenute žrtve, zna se još i identitet vozača koji je također bio iz Đakovice. Radi se o ocu dvojice sinova.

Naime, rano jutros na autocesti A3 kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo deset ljudi. Ozlijeđeno ih je preko 40, od čega 15 teško. Dvije osobe su na intenzivnoj njezi.

– Od ranog jutra nakon što smo od hitnih službi dobili dojavu da se radi o velikoj prometnoj nesreći napravili smo parcijalnu mobilizaciju djelatnika bolnice i bili smo spremni za doček 42 pacijenta koji su potražili liječničku pomoć. Od njh 42 njih 15 ima teže tjelesne ozljede, od kojih četvero bilo je podvrgnuto kirurškom tretmanu, a dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja – rekao je Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod za RTL.

– Zahvalni smo svim hitnim službama koje brzo odreagirale, aj a sam posebno zahvalan djelatnicima ove bolnice kao i djelatnicima hitnog bolničkog prijema kao i djelatnicima odjela anestezije i kirurgije koji su iznijeli najveći dio ovog posla – rekao je dr. Samardžić te nastavio:

– U ovakvoj nesreći velikog intenziteta imamo široku lepezu dijagnoza, važno je reći da kod teže ozlijeđenih, kod ove dvojice koji su u jedinici intenzivne riječ je o politraumi koji predstavlja ozljedu više organskih sustava i ugrožava život, ali za sada su svi pacijenti pod kontrolom i stabilni, kao i ovo dvoje i ne zahtjevaju akutnu kiruršku terapiju. Jedna osoba je poslana na liječenje u Zagreb, Riječ je o pacijentu kojeg su odmah djelatnici hitne medicinske pomoći odmah proslijedili u Novu Gradišku, a nakon obrade ustanovljeno je te je prebačen u tercijaran centar – nadodao je.

Što se tiče identifikacije osoba ravnatelj je rekao da je u početku postojala jezična barijera, ali uz sudjelovanje i pomoć službenika ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstva Kosova identifikacija pacijenata je ostvarena te su poznata sva imena, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh