Region

Drama u malinjaku: Povrijeđene četiri žene i dvije djevojčice usljed udara groma u Srbiji

Kako je moglo biti – odlično je prošlo. Lako se moglo dogoditi da se šest života, među njima dva dječja, ugase u sekundi, ali hvala milom Bogu što je sve prošlo samo sa lakim tjelesim povredama.

Srbija udar groma RAS SRBIJA

Ovo su riječi Miodraga Miša Savića (51) iz Severova kod Arilja čija sestra Zorica i sestričine Anđelija (15) i Emilija (16) su u nedjelju povrijeđene usljed udara groma u jednom malinjaku. Sa njima su bile i tri Zoričine koleginice koje su takođe zadobile povrede.

Četiri žene i dvije djevojčice, priča za Blic Savić, u nedjelju su brale maline u malinjaku njegove sestre. U popodnevnim satima Severovo je zahvatila jaka kiša, zatim i grmljavina.

“Čim je počela da pada kiša njih šest se sklonilo u baraku pored malinjaka. Posle nekog vremena počelo je da grmi”, prepričava Savić. prenosi novi

U jednom trenutku grom je udario u neposrednu blizinu barake. Gdje tačno – Savić do danas nije uspio da utvrdi. Na dva obližnja drveta, kaže, ne vide se tragovi udara.

Popadale na pod

“Od elektriciteta koji se preneo u baraku sestričine, sestra i njene koleginice su popadale na pod. Emilija, koja je najbolje prošla, nekako je uspela da se pridigne na noge i primetila da joj je sestra Anđelija, koja je u trenucima udara groma u rukama držala telefon, van svesti. Brže–bolje izvukla ju je napolje, na kišu, počela da je masira, prska, bukvalno da je vraća u život.

Kada je Anđelija došla sebi, Emilija je otrčala do moje supruge i ispričala šta se desilo, rekavši da je grom udario u baraku u koju su se sklonile od kiše”, priča sagovornik.

On se u to vrijeme nalazio na poslu. Supruga ga je, kaže, pozvala, prenijela mu šta se dogodilo i rekla mu da pozove hitnu pomoć.

“U tim trenucima do barake je dotrčao moj rođak. Zoricu i Anđeliju je ubacio u kola i krenuo prema Arilju. Negde na pola puta sreli su hitnu pomoć koja je jurila ka Severovu. Moju sestru i sestričinu su prebacili u sanitet i odmah povezli prema Užicu”, kaže Savić.

U isto vrijeme do barake u čijoj blizini je udario grom stigle su komšije i berači iz obližnjih malinjaka. Pomogli su ženama koje su ležale unutra i nisu same uspjevale da se podignu na noge.

“Te tri žene jedan komšija je povezao do hitne pomoći u Arilju, odakle su sanitetom nastavile ka Užicu. Nedugo zatim sam i ja stigao u Severovo i zatekao sestričinu Emiliju koja nije imala vidnije povrede. Za svaki slučaj sam je odvezao u Užice”, priča mještanin Severova.

Po prijemu u užičku bolnicu kod četiri žene i dvije devojčice su konstatovane lake tjelesne povrede. Sestre Anđelija i Emilija su zadržane na liječenju, dok su Zorica i njene koleginice otpuštene kući.

“Mlađa sestričina ima povrede po leđima i malaksala je, ali se dobro osjeća. Starija nema nikakve tegobe, ali je predostrožnosti radi ostavljena u bolnici da ljekari isprate njeno stanje”, kaže Miodrag Mišo Savić, piše Blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh