Region

Brnabić: Obe doze vakcine protiv COVID-19 ,primilo 23 odsto građana Srbije

Prvom dozom je vakcinisano 34 odsto građana, a plan je da se do kraja aprila dođe do 37 odsto

Ana Brnabić - Tanjug.rs

U Srbiji je obe doze vakcine protiv koronavirusa primilo 23 odsto građana, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvom dozom je vakcinisano 34 odsto građana, a plan je da se do kraja aprila dođe do 37 odsto, precizirala je.

“Nadam se da će svi zadržati ozbiljnost i odgovornost kako bismo do kraja maja i tokom juna došli do onog broja vakcinisanih, makar prvom dozom, koji će nam obezbediti da kraj juna dočekamo bezbedni”, rekla je u razgovoru za televiziju Pink.

Premijerka je navela i da veruje da ima oko 500.000 ili 600.000 ljudi koji žele da se vakcinišu, ali ne mogu sebi da priušte da odu u neki veći grad.

Ona je izrazila uverenje da će proces vakcinacije biti uspešno nastavljen, imajući u vidu da su na vakcinalnim punktovima dostupne Pfizer, Sputnik V i Sinopharm vakcine bez prethodnog zakazivanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh