Region

Srbija: Prosječna plata u januaru oko 536 eura

U poređenju sa istim mjesecom prethodne godine, prosječna bruto zarada za januar ove godine nominalno je bila veća za 5,1 odsto, a realno za četiri odsto

U Srbiji je u januaru ove godine prosečna neto zarada bez poreza i doprinosa bila oko 536 evra, odnosno 63.109 dinara, dok je prosečna bruto zarada iznosila oko 740 evra, odnosno 87.058 dinara, prenosi Anadolu Agency (AA).

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za januar ove godine nominalno je bila veća za 5,1 odsto, a realno za četiri odsto, dok je prosečna neto zarada veća za 5,3 odsto nominalno, odnosno za 4,2 procenta realno, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

U odnosu na decembar 2020. godine, prosečna bruto zarada obračunata za januar ove godine nominalno je bila manja za 4,2 odsto, a realno za 4,6 odsto, dok je prosečna neto zarada nominalno bila manja za 4,5 odsto, a realno za 4,9 odsto.

Srednja neto zarada za januar ove godine iznosila je 48.000 dinara, odnosno oko 408 evra, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa, saopštio je Zavod.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh