Region

Lociran ubica – Policija blokirala grad, osumnjičeni se krije u šupi

Osumnjičeni za ubistvo Sare Asanović, Marjan S, lociran je danas u dvorištu porodične kuće na teritoriji grada Vranja.

Policija - Ilustracija/Nezavisne.com

Kako “Večernje novosti” saznaju, velike policijske snage blokirale su taj dio grada, a on se navodno krije u šupi.

Marjan S. – MUP RS

Akcija je u toku.

Marjan S. (47) sumnjiči se da je ubio Saru A. (27) u subotu, 20. februara oko 18 sati na benzinskoj pumpi u Vranju.

Podsjetimo, djevojka je sjedila sa mladićem u kafiću, kada je ubica uletio, ispalio nekoliko metaka u nju i pobjegao.

Osumnjičeni Marjan S. ima podeblji krivični dosije i ukupno je 12 godina bio u zatvoru.

– On je u noći između 12. i 13. januara 1998. udavio Vranjanku A. T. Marjan je 22. novembra 2006. drugu djevojku nekoliko puta ubo u grudi, a takođe je povrijedio nožem i njenog pratioca. Srećom, djevojka je preživela. Za ubistvo je u Okružnom sudu u Vranju osuđen na sedam godina zatvora, a nakon žalbe tužilaštva Vrhovni sud je kaznu preinačio na devet godina – piše portal Vranje njuz:

– Na suđenju je vještak konstatovao Marjanovu smanjenu uračunljivost i objašnjavao kako je nakon ubistva A. T. u vrijeme bjekstva “odlazio i ležao noću na njenom grobu”. Iz zatvora je izašao jer je obuhvaćen amnestijom kad mu je ostalo da odleži još godinu, četiri mjeseca i devet dana. Nekoliko mjeseci kasnije, Marjan je pokušao da ubije drugu djevojku. Dok se nalazio u bjekstvu, otišao je na hirurgiju gdje su ljekari spašavali život ranjenoj djevojci. Međutim, osoblje bolnice ga je primijetilo, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh