Region

U Hrvatsku stiglo cjepivo AstraZenece, evo o koliko je doza riječ

U Hrvatsku je u subotu stiglo prvih 16.800 doza cjepiva AstraZenece koje će od ponedjeljka biti distribuirane diljem Hrvatske za cijepljenje građana, izvijestio je glasnogovornik Vlade RH Marko Milić putem Twittera.

AstraZeneca - vijesti

Milić je uz poruke “Misli na druge” i “Cijepi se” izvijestio i da do kraja mjeseca Hrvatska očekuju isporuku još 150 hiljada doza cjepiva tog proizvođača.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u petak je rekao kako cijepljenje počinje iduće sedmice i nema razloga donositi preporuku da to cjepivo nije djelotvorno za starije od 65.

“Važno je reći, s obzirom na kontroverze, da je Europska agencija za lijekove registrirala to cjepivo u osoba starijih od 18 godina, dakle sve dobne skupine starije od 18. U kliničkim studijama djelotvornost cjepiva je 60 posto u sprečavanju bolesti”, dodao je, a pišu hrvastki mediji.

Rekao je da niti jedan ispitanik, koji je primio cjepivo, nije imao težak oblik bolesti i nije hospitaliziran, što znači da je cjepivo gotovo 100 posto učinkovito na teže oblike bolesti, prenosi “Radiosarajevo

To je nakon Pfizerovog i Moderninog treće cjepivo u Hrvatskoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh