Region

U Srbiji tri osobe hospitalizovane, jer su imale ozbiljnije reakcije na vakcinu

Upitana o mjerama u borbi protiv koronavirusa, rekla je da nije moguće prognozirati do kada će trajati

dr Darija Kisić Tepavčević - Srbija24.com

Do sada su u Srbiji tri osobe imale ozbiljnije reakcije na vakcinu koje su zahtijevale hospitalizaciju, otkrila je nakon sjednice Kriznog štaba ministrica Darija Kisić Tepavčević.

-Bile su tri neželjene reakcije koje zahtijevaju hospitalizaciju. U pitanju je bio jedan hematom, jedno zapaljenje limfnih čvorova i jedna blaža alergijska reakcija, rekla je Kisić i dodala da su svi problemi “vrlo brzo sanirani” te da su pacijenti pušteni kućama.

-Nisu bili životno ugroženi. Od početka sprovođenja vakcinacije, zaposleni i korisnici u gerontološkim centrima bili su prioritet. Imali smo visoku zainteresovanost za primanje vakcine. Imajući u vidu sve navedeno, danas smo usvojili preporuku da se vakcinisanim korisnicima dozvole posjete u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje preporuka, rekla je ona.

Kisić Tepavčević je rekla i da je na današnjoj sjednici razmatrano pitanje dopuštanja igranja fudbalskih utakmica pred publikom, ali da Krizni štab ne vidi mogućnost za takvu odluku za sada.

Upitana o mjerama u borbi protiv koronavirusa, rekla je da nije moguće prognozirati do kada će trajati.

– Ovo je najzad aktivna borba, rekla je Kisić,piše Nova.rs


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh