Region

Temperature idu i do -15°C? Ledeni talas bi trebao trajati oko 7 dana, a onda…

S ovim kraktotrajnim pogoršanjem vremena, ne smije iznenaditi ni lepršanje snježnih pahulja uz susnježicu ni u većem dijelu Hercegovine, zaleđa Dalmacije, priobalja Crne Gore, zatim juga, jugozapada, zapada i sjeverozapada Makedonije.

Zimsko vrijeme - Blogspot.com

Iako to neće biti obilne oborine lokalno formiranje tanjeg snježnog pokrivača je moguće, piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Ova stranica u noći na četvrtak i tokom četvrtka prognozira novo naoblačenje s kratkotrajnim padavinama uglavnom u Bosni, većem dijelu Crne Gore i Hercegovine, zatim centralne, jugozapadne, zapadne i jugoistočne Srbije uz susnježicu i snijeg.

Od sredine dana i u četvrtak popodne oborina će biti i u Makedoniji i to uglavnom u obliku susnježice i snijega, ponajprije na jugozapadu, zapadu i dijelu centralne Makedonije. U Dalmaciji obalnim i priobalnim dijelovima Crne Gore očekuje se kiša, iako je moguća i pojava susnježice, a u zaleđu Dalmacije, zatim srednjem dijelu Crne Gore moguća je kratkotrajna susnježica i snijeg.

U većem dijelu regije zapuhati će umjeren, povremeno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar a na Jadranu, u Hercegovini i Crnoj Gori umjerena, povremeno jaka bura. Kraj sedmice nosi u većem dijelu regije uglavnom suho i vro hladno vrijeme, kada se pogotovo noćne i jutarnje temperature u većem dijelu regije mogu spustiti do -10°C lokalno i ispod -15°C.

Kako se sada čini hladnoća će potrajati do 20.01., kad bi moglo stići kratkotrajno zatopljenje, a izgledi za novi zimski udar postoje već od 24.01. pa nadalje – navodi se u prognozi, prenosi “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh