Region

KRIZNI ŠTAB završio sastanak! Poznate odluke: Tržni centri i ugostiteljski objekti i ovog vikenda zaključani u Srbiji

Pozorišta, bioskopi, muzeji i druge institucije kulture prema najnovijim mjerama Kriznog štaba radiće do 21 sat, dok će tržni centri i ugostitetljski objekti i ovog vikenda ostati zaključani, saznaje “Blic”.

Sjednica Kriznog štaba završena je za manje od 45 minuta, a mjere koje su reklaksirane prema našim saznanjima biće prve u nizu o kojima se raspravlja.

Kako javlja izvor, sljedeća sjednica trebalo bi da bude održana u ponedjeljak a na stolu će tada, prema najavama biti upravo radno vreme restorana, kafića i maloprodajnih objekata.

Naši izvori prenose da su ljekari bili izričiti da se ne ublažavaju mere ovog vikenda i da se sačeka analiza epidemioloških brojki kako bi se u ponedeljak eventualno relaksirale mjere. Predstavnici vlasti su bili za to da se mjere “olabave” već u subotu i nedjelju, ali će se preseći prvog radnog dana sljedeće sedmice.

Prijedlog vlasti je, kako se saznajemo, bio da se radno vrijeme kafića produži i bude do 20 sati, o čemu će se intenzivnije raspravljati u ponedjeljak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh