Region

Krivična prijava protiv Zorana Kesića: Pogledajte i zbog čega

Zoran Kesić je u emisiji, između ostaloga, u svom stilu prokomentarisao jedan detalj s izbora u Crnoj Gori.

Zoran Kesić - Screenshot/YouTube

Protiv autora i urednika emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem” podnesena je krivična prijava zbog vjerske mržnje i netrpeljivosti prema vjernicima, iskazane u jednoj od posljednjih epizoda, piše “Slobodna Bosna“.

Prijavu je podnio advokat iz Novog Sada Nemanja Aleksić, objavili su mediji u Srbiji. A u prijavi se navodi sljedeće:

Zbog postojanja osnova sumnje da je dana 12. 09. 2020. godine, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svoga djela i da upravlja svojim postupcima, svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, svjestan da je njegovo djelo zabranjeno, širio vjersku mržnju i netrpeljivost prema vjernicima Srpske pravoslavne crkve, a posebno prema vjernicima u Republici Srbiji, Republici Crnoj Gori, na taj način što je u svojoj televizijskoj emisiji sa nazivom “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, koja se emituje putem televizijskog kablovskog kanala “Nova S”, iznio više uvredljivih izjava kojima je izložio poruzi vjerske simbole pravoslavne hrišćanske vjere, njene svetitelje i sveštenstvo, čime je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti iz čl. 317 st. 1 na način opisan u st. 2 Krivičnog zakonika RS.

Dodaje se i da “osumnjičeni često u svojoj emisiji iznosi antisrpske stavove”.

Osumnjičeni je u petom dijelu epizode, koji je naslovljen kao “Izbori u Crnoj Gori – “Kako je Vasilije Ostroški pobjedio Mila”, na krajnje zlonamjeran, bezobziran i ohol način izložio poruzi vjerske simbole pravoslavne hrišćanske vere, njene svetitelje, sveštenstvo i vjerni narod – naglašava se u prijavi advokata Aleksića.

A o čemu se, zapravo, radi?

Zoran Kesić je u emisiji, između ostaloga, u svom stilu prokomentarisao jedan detalj s izbora u Crnoj Gori:

– Glasačima u Crnoj Gori izgleda da se najviše svidio upravo Vasilije Ostroški, koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog PR-a Amfilohija Radovića da prvi put u životu izađe na izborno mjesto i glasa. Dobro, tehnički, izađe iz džipa pa glasa. No, iz čega će – rekao je Kesić.

Kako je to izgledalo na ekranu, a zbog čega je popularni Kesić zaradio prijavu, pogledajte u videu…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh