Region

Dačić: Nismo se miješali u izbore u Crnoj Gori, da jesmo rezultat bi bio ubjedljiviji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da se Srbija nije miješala u unutrašnju politiku Crne Gore, navodeći da bi rezultati izbora bili mnogo ubjedljiviji da jeste.

Ivica Dačić- Kurir

“Mi se nismo miješali, da smo se miješali, to (rezultati izbora) bi bilo mnogo ubjedljivije”, rekao je Dačić za “RTS” i istakao da vlast u Crnoj Gori nikako da svati da problem nije Srbija niti Srbi u Crnoj Gori, već njihovi građani.

On je naveo da niko nije čuo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ili njega da govore za koga treba da se glasa u Crnoj Gori, ali da su čuli Edija Ramu, Ramuša Haradinaja, “muslimanske lidere” iz regiona…

“Ne smeta im četvorougao Tirana – Priština – Skoplje – Podgorica, a smeta im velikosrpski trougao Banja Luka, Beograd, Podgorica? Nije miješanje u unutrašnje poslove kada Edi Rama pozove da se glasa za Mila? Mi se miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore? Pa da li smo mi priznali nezavisnost Boke Kotorske ili oni Kosova, miješajući se najdirektnije u unutrašnje stvari države Srbije”, rekao je Dačić.

On je naveo da je albanski ministar tri dana bio u Bujanovcu, Preševu i Medveđu uoči izbora u Srbiji, lobirajući, kao i da su predstavnici Mađarske, Viktor Orban i Peter Sijarto dolazili da “pomognu” Mađarima, te upitao šta bi bilo da je Vučić otišao da lobira za Srbe u Crnoj Gori.

“Oni nikako da shvate da problem nije Srbija niti Srbi u Crnoj Gori, već njihovi građani”, rekao je Dačić.

On je naveo da su rezultati izbora apsolutno pokazali narodnu volju da DPS ode s vlasti ističući da je za to kriv Milo Ðukanović i vladajuća partija jer su stvorili takvu atmosferu.

“Nisu mogli Srbi sami da dođu do ovog rezultata”, rekao je Dačić.

Upitan kako i da li sarađuje s crnogorskom opozicijom, Dačić je rekao da Srbiju ne zanima ko je na vlasti u Crnoj Gori, kakva im je spoljna politika i slično, već samo položaj Srba i srpski identitet.

“Sve drugo spada u stvar unutrašnje politike”, naglasio je Dačić.

On je istakao i da je neminovno da se razgovara i s novim političkim akterima na crnogorskoj sceni, pišu Nezavisne.

Na pitanje poteže li vlast u Crnoj Gori posljednju kartu izazivanjem nacionalnih sukoba, Dačić je odgovorio da je važno da se u toj zemlji što prije formiraju novi organi vlasti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh