Region

Ovaj papir vam treba ako želite u Hrvatsku: Obavezno pročitajte!

Građanim BiH od večeras u ponoc je dozvoljen ulaz u Hrvatsku.

Hrvatski granični prelaz - Srpskainfo.com

Dopusten je ulazak u zemlju turistima koji posjecuju odredjene turisticke lokacije sa potvrdom o rezervaciji,te osoba koji putuju radi skolovanja ili slicnih razloga.
Također je dopušten ulazak zdravstvenih radnika, zdravstvenih istraživača i saradnika, stručnjaka za skrb o starijima te osobama koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje, prekograničnim radnicima, prijevoznicima robe i drugom prometnom osoblju u mjeri u kojoj je to potrebno.

Ipak, prije ulaska u Hrvatsku, građani trebaju popuniti obrazac na online aplikaciji entercroatia.mup.hr kako bi se izbjegle gužve na granicama prilikom ispunjavanja.

KOJI PODACI SE TRAŽE U OBRASCU?

Prvi dio obrasca MUP-a HR odnosi se na razlog putovanja (možete odabrati osobni, poslovni ili turistički), državu polazišta i dužinu zadržavanja u Hrvatskoj, maksimalno 90 dana u kojim se može ulaziti i izlaziti iz države.
Nakon toga, popunjavate osnovne lične podatke, kao i zdravstvene informacije – da li ste bolovali od Covida-19, bili u kontaktu sa zaraženima, te putovali u posljednje dvije sedmice.

Nakon toga, popunjavate osnovne lične podatke, kao i zdravstvene informacije – da li ste bolovali od Covida-19, bili u kontaktu sa zaraženima, te putovali u posljednje dvije sedmice.


U posljednjem, trećem dijelu obrasca, navodite s kim putujete i u kojem objektu ćete biti smješteni, bilo u hotelu, apartmanu, plovilu, ili pak svom posjedu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh