Region

Najviše preminulih od korona virusa u jednom danu u Sjevernoj Makedoniji

U Sjevernoj Makedoniji umrlo je još 11 osoba od korona virusa, najviše u jednom danu do sada, i broj preminulih od te zaraze je porastao na 233, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Sjeverna Makedonija . Jungle Tribe

On je na Facebooku napisao da je u prethodna 24 sata registrovano 185 novih slučajeva Kovida-19 od 1.364 testirane osobe, tako da je ukupan broj dijagnostikovanih građana u Sjevernoj Makedoniji od početka epidemije 5.005.

Aktivno je 2.868 slučajeva, u makedonskim bolnicama na liječenju su 364 pacijenta, od kojih je pet na respiratorima.

Institut za javno zdravlje registrovao je još 41 pacijenta koji je ozdravio čime je broj izlečenih povećan na 1.904, naveo je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

Gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov objavio je da je pozitivan na korona virus.

“Današnje testiranje je pokazalo pozitivan rezultat. Klinička slika je dobra, sa blago povišenom telesnom temperaturom i bez potrebe za hospitalizacijom”, napisao je Šilegov na Facebooku.

Skopski gradonačelnik je naveo da nije uspeo da se zaštiti uprkos preduzetim mjerama i dodao da se iskreno nada da nikome nije preneo virus.

“To je dokaz da ovaj virus ne sme da se potcijeni i da svako od nas mora da pazi. Čuvajte se i čuvajte druge oko vas”, dodao je Šilegov.

U junu je objavljeno da su na korona virus pozitivni i načelnici skopskih opština Čair i Gazi Baba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh