Region

Plenković čestitao Ramazanski bajram

Dobri odnosi Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj imaju svoju povijesnu ukorijenjenost. Neka nam i dalje budu poticaj da otvorenim dijalogom i zajedničkom suradnjom pridonosimo očuvanju međusobnog razumijevanja, uvažavanja i vjerske tolerancije na dobrobit naše domovine i društva u kojem živimo, navodi se, između ostalog, u čestitki predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića

Andrej Plenkovic - Novilist.hr

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u povodu Ramazanskog bajrama, javlja Anadolu Agency (AA).

Plenković je uputio čestitke u povodu Ramazanskog bajrama, uz želju da nadolazeće dane provedu u ozračju mira, nade i obiteljskog zajedništva.

“Dobri odnosi Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj imaju svoju povijesnu ukorijenjenost. Neka nam i dalje budu poticaj da otvorenim dijalogom i zajedničkom suradnjom pridonosimo očuvanju međusobnog razumijevanja, uvažavanja i vjerske tolerancije na dobrobit naše domovine i društva u kojem živimo. Želim vam od srca sretan i blagoslovljen Bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun“, navodi se u čestitki Plenkovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh