Region

Otvorena dječja igrališta, sportski tereni… Najavljeno otvaranje teretana

Do jučer je u Hrvatskoj službeno bio zabilježen 2101 slučaj zaraze koronavirusom. Jučer je detektirano pet novih slučajeva zaraze, a dvije su osobe umrle, jedna u Splitu, jedna u Dubrovniku. Ukupno je umrla 81 osoba u Hrvatskoj, a oporavljene su 1522 osobe. Krenula je i druga faza popuštanja epidemioloških mjera.

Koronavirus - N1

Troje novih zaraženih su s područja Osječko-baranjske županije, a po jedan iz Koprivničko-križevačke te Splitsko-dalmatinske županije.

Na području Požeško-slavonske županije 34 dana nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, na području Bjelovarsko-bilogorske županije 19 dana zaredom, na području Istarske županije 17 dana, u Dubrovačko-neretvanskoj pet dana, a u Krapinsko-zagorskoj od utorka nema novih slučajeva zaraze.

Hrvatska ušla u drugu fazu popuštanja

Hrvatska je ušla u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno reaktiviranje javnog i privatnog zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera.

Nove odluke o vjenčanjima i pogrebima

Objavljene su i nove četiri odluke o epidemiološkim mjerama pri sklapanju braka i životnog partnerstva, pogreba, korištenju dječjih i sportskih igrališta i zadržavanju na javnim mjestima. Na pogrebima sada može biti šira obitelj, bez konkretnog ograničenja broja, ali uz pridržavanje epidemioloških uputa. Ukida se zabrana dostave cvijeća i glazbenih usluga,piše Index

Krug osoba koje mogu biti nazočne na vjenčanjima širi se s najuže obitelji na obitelj i svjedoke, dok zabrana održavanja svadbenih svečanosti ostaje i dalje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh