Region

Hrvati plaču za kafićima i rugaju se mjerama: “Registrujte ih kao vjerska udruženja”

Hrvatski građani su u nedavnoj internet anketi priznali da im u danima karantina zbog koronavirusa najviše nedostaju kafići, kafa i konobari, a kako je vlada najavila postepeno popuštanje uvedenih mjera, mnogi ne mogu dočekati kad će kafići ponovo otvoriti svoja vrata.

Hrvatski "konobar" u doba korone - Index.hr

Vladin program popuštanja mjera u tri faze, 27. aprila te 4. i 11. maja, glavna je tema na društvenim mrežama, a Hrvati ni tu nisu propustili priliku da se našale. Omogućavanje rada ugostiteljskih objekata najavljeno je za treću fazu, ali mnogima je jasno da to neće izgledati kao nekada.

Za početak, svoja će vrata prvo otvoriti objekti isključivo na vanjskim prostorima i terasama, a na društvenim mrežama već se mnogi šale kako treba kafiće registrovati kao vjerske ustanove, s obzirom na to osim te tri faze postoji i posebna međufaza, rezervisana samo za Crkvu koja svoja vrata otvara 2. maja, piše “Index“.

Ni na popularnoj stranici “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca” nisu se propustili našaliti s time kako bi kafići mogli izgledati jednom kad se ponovo otvore.

Kad otvore kafići… ?

Gepostet von Dnevna doza prosječnog Dalmatinca am Samstag, 25. April 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh