Region

Otkriveni detalji zločina: Rodila živu bebu, umotala je u praznu vreću praška i bacila na smeće, ginekolog odmah posumnjao, pa pozvao policiju

Majka djeteta je u kruševačkoj bolnici, poslije čega će biti uhapšena.

Policija - Alo.rs

Kako se saznaje, mještanka sela Batote (Srbija) Đ.J.(21) bacila je bebu nakon porađaja u praznu vreću praška na smetilištu, 100 metara nedaleko od njene porodične kuće. Izvor iznosi da se za cijeli slučaj otkrilo kada se porodilja javila ginekologu Doma zdravlja u Brusu, žaleći se na bolove, pišu “Novosti“.

Porodilja nije u početku željela da ispriča šta se sve dogodilo.

– Djevojka se požalila na krvarenje, ali kako nije htjela da sarađuje, doktoru je to sve bilo sumnjivo i odmah je na osnovu svega viđenog posumnjao da je došlo do porđaja i pozvao je policiju – navodi izvor iz istrage.

– Porodilja je prebačena na Odjeljenje ginekologije Opšte bolnice u Kruševcu, gdje je trenutno čuva policija.

Istražitelji su se dali u potragu na terenu u ataru sela Batote na nekih 20 kilometara od Brusa. Bilo je sumnji i da je eventualno došlo do spontanog pobačaja, ali su sve sumnje razvejane kada su danas na lice mjesta došli obducenti. Utvrđeno je da je do porođaja definitivno došlo.

– Prvo je na nekih 100 metara od porodične kuće Đ.J.na smetlištu nađena posteljica, to je bilo sinoć oko 23 sata, a onda je danas nađena i beba i to umotana u peškir i to u praznoj vreći za prašak – iznosi izvor.

Pretpostavlja se da niko od ukućana nije znao da je djevojka trudna, kao i da je porodilja krila trudnoću.

– Za sada se krivično djelo kvalifikuje kao ubisvo pri porođaju, određena je mjera zadržavanja, a donijet je nalog za obdukciju bebe – predočava Milan Mihajlović, javni tužilac OJT Brus.

– Obdukcija koju će raditi stručnjaci Zavoda za sudsku emdicinu utvrdiće definitivno da li je dijete bilo živo i koja je bila starost novorođenčeta.

U ovom trenutku ima indicija da je beba rođena živa, ali se procjene o njenoj starosti kreću od 6. do 9. mjeseca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh