Region

Sjeverna Makedonija: Gradonačelnik Kumanova pozitivan na koronavirus

Gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski potvrdio je putem društvene mreže da je pozitivan na novi koronavirus, javlja Anadolu Agency.

No image - Haber.ba

“Dobio sam najnovije rezultate o osobama pozitivnim na koronavirus u Kumanovu, ukupno 40 mojih dragih sugrađana, među kojima sam i ja”, napisao je Dimitrievski na svom Facebook profilu.

Ovu informaciju Dimitrievski je objavio prije dnevnog izjveštaja koji o koronavirusu objavljuje makedonsko Ministarstvo zdravstva za cijelu državu.

“Ohrabrujem vas da zajedno i disciplinirano nastavimo borbu protiv ovog zajedničkog zla. Znam da ćemo ga poraziti. U to sam uvjeren. Molim vas da ostanete suzdržani, nema mjesta za paniku, tražim od vas za disciplinu, poštovanje mjera i preporuka za socijalnu distancu”, napisao je Dimitrievski.

Pozvao je poštivanje mjera i izbjegavanje bliskih kontakata, dodavši kako nema mjesta za paniku.

Kumanovo, zajedno sa glavnim makedonskim gradom Skopljem, ima najveći broj osoba zaraženih koronavirusom. Prema sinoćnjim podacima Ministarstva zdravstva, u Sjevernoj Makedoniji je potvrđena zaraza kod 974 osobe, od toga 339 je u Skoplju i 262 u Kumanovu.

Dosad je u ovoj zemlji 45 osoba preminulo od posljedica zaraze koronavirusom, dok je 98 pacijenata oporavljeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh