Region

“Normalizacija života u junu, škole malo ranije, penzioneri posljednji”

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će se građani Srbije, sudeći prema aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, u normalne tokove života vratiti u junu.

Branislav Tiodorović - Tanjug

“Najoptimističnija prognoza je da vrtići i škole prorade krajem maja, a možda čak i u junu. Fakulteti će pratiti rad škola, a o treninzima i sportu još je rano da razmišljamo”, rekao je doktor Tiodorović za “Blic“.

On je objasnio da se normalizacija života može očekivati kada se bude javljao tek po neki sporadičan slučaj COVID-19 i kad “budemo sigurni da se djeca neće razboljeti”.

Kada je riječ o penzionerima, Tiodorović je rekao da oni ostaju u istom tretmanu, i dalje moraju da budu potpuno zatvoreni, jer su najosjetljiviji i posljednji će biti oslobođeni mjera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh