Region

Slovenac na Facebooku odlučio podijeliti svoja iskustva, cijela mu obitelj ima koronavirus: ‘Bolest je među nama, budite pametni i učite od nas‘

Aljaž Vilčnik iz Sevnice u Sloveniji objavio je preko Facebooka da su svi članovi njegove obitelji (supruga, troje djece i on) zaraženi koronavirusom i odlučio podijeliti svoja iskustva kako su se iz dana u nosili sa svime.

No image - Haber.ba

Prva je znakove pokazivala jedna od kćeri, da bi u prošli četvrtak testirala supruga Tina i doznala za pozitivan nalaz. Prvo što su uradili bilo je da su o tome obavijestili sve s kojima su bili u kontaktu u posljednjih 14 dana.

– Možda vas zanimaju simptomi: glavobolja, bolovi u zglobovima, lagana groznica, kašalj, Nakon tri dana situacija se popravila, a po staroj navici očistila je cijelu kuću, a peti dan se opet malo pogoršao. Sada je bole pluća i ima malo otežano disanje. Prema njenim riječima, siječanjska gripa je bila puno gora. Za sada se nadamo da će biti samo bolje – objavio je Aljaž.

Ubrzo su se razboljele i tri kćeri sa sljedećim simptomima: temperatura, podnošljiva glavobolja, bol u grudima…

– Da nije ove panike, ne bi ni znali da su bolesni. Isto je i sa mnom. Tri dana glavobolje, bolova u grudima. Od jučer malo izraženija bol u plućima i groznica. Ponekad glavobolja i bol u prsima, ali prije zbog straha od situacije – napisao je Slovenac i ‘pohvalio’ da je jedini od od svih ukućana u stanju raditi cijeli dan unatoč simptomima.Točno pet dana od prvog oboljelog u obitelji trebalo je da se razbole svi ostali. Po njemu, ključ je bio što je testirana supruga.

– Veliko hvala liječnicima koji su čuli naš apel za pomoć i omogućili testiranje supruge. Mi ostali nismo bili testirani. Bez toga bi vjerojatno nastavili s radom u ponedjeljak, jer zatvaranje tvrtke je stvarno teška odluka. Mnoge obitelji zavisi od nje, ali mi smo zabrinuti za budućnost – naveo je i da savjet svima,piše Slobodnadalmacija

– Ranije je ova bolest bila blizu, ali nekako daleko. Samo jedan u tvornici, potom još jedan virus, manje od 3 posto pozitivnih testova… tako da je definitivno nešto drugo, vjerovali smo… Sada nema sumnje. Bolest je među nama. A ne između dvoje koji imaju pozitivnu dijagnozu. Među mnogim, još mnogo ljudi, iako ti to ne znaš. Zato se čuvajte, odmaknite se od drugih, iskoristite naše iskustvo i budite pametniji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh