Region

Veliki skok broja zaraženih u Sloveniji, Makedonija angažovala vojsku

U Hrvatskoj je evidentirano novih pet slučajeva koronavirusa, prenosi “Index”. Krunoslav Capak je rekao da je pet novih slučajeva. To su importirani slučajeva i bliski kontakti oboljelih.

Koronavirus - Nezavisne.com

Radi se o dva slučaja u Osijeku, jedan u Sisku i jedan slučaj u Varaždinu i Zagrebu.

Takođe, Capak je kazao da se oporavio i drugi brat blizanac koji je prvi zaražen. On će tokom dana biti pušten kući, prenosi “Beta”.

Capak je rekao da nema osjećaj da će Balkan biti žarište.

Pendarovski angažovao vojsku

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski angažovao je vojsku na području opština Debar i Centar Župa u kojima je uvedeno krizno stanje zbog širenja korona virusa.

Svi ulazi u gradić Debar i susjedno naselje Centar Župa su popodne blokirali pripadnici policije i ne dozvoljavaju ulazak ni izlazak iz tog područja na krajnjem zapadu Sjeverne Makedonije.

Prema odluci Pendarovskog, pripadniciji Armije Severne Makedonije će biti angaživani za podršku lokalnoj samoupravi i podršku policijskim snagama u obezbjeđivanju dijela državne granice sa Albanijim na teritoriji Debra, od 13. marta do 11. aprila.

Vlada u Skoplju je uvela 30-dnevnu vanrednu situaciju na području opština Debar i Centar Župa, i omogućila je mještanima da mogu da se vrate do večeras u ponoć.

Od ukupno 13 zaraženih korona virusom u Sjevernoj Makedoniji 11. je sa područja te dvije opštine i smješteni su u Infektivnu kliniku u Skoplju. U kućnoj izolaciji se nalazi više od 20 sumnjivih slučajeva, koji su do sada bili negativni na testove.

U Sloveniji najveći skok oboljelih do sada

U Sloveniji je do subote poslijepodne potvrđen 181 slučaj korona virusa, što je za 40 više nego što ih je bilo juče.

Podaci pokazuju da je 75 slučajeva u Ljubljani, 39 u Novom Mestu, 27 u Celju i 13 u Mariboru, saopštila je vlada na Twitteru. Ovo je najveći skok broja obolelih zabilježen do sada, prenosi STA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh