Region

Zazidan ulaz u dekanat fakulteta – zbog promahe

Popnete se lijepim, širokim stepeništem i udarite u zid – tako Nišlija opisuje novi “ulaz” u zgradu dekanata Filozofskog fakulteta, čija vrata su nedavno zabetonirana.

Zazidan ulaz u fakultet - N1info.com

Dekan Natalija Jovanović kaže da ovaj ulaz nikada nije korišten, a da je zazidan zato što su sekretarice imale problem sa promahom, kao i da tek predstoji sređivanje.

Zazidani ulaz u dekanat Filozofskog fakulteta u Nišu (Srbija) nije glavni i godinama se ne koristi, a u ovo zdanje se ulazi na druga vrata i to iz dvorišta fakulteta, prenosi “N1“.

“Mislim da se arhitekta ove lijepe zgrade u centru grada okreće u grobu, a ja se pitam ko je dao dozvolu da se ovako nešto uradi?”, upitao je jedan Nišlija.

Dekan Filozofskog fakulteta Natalija Jovanović kaže da ovaj ulaz nikada nije korišten, a da su sekretarice imale problema sa promahom.

“Nije moglo nikako da se zatvori kvalitetno”, kaže Jovanović.

Ona nije komentarisala izgled novog ulaza u dekanat, ali kaže da neće ostati takav. U planu je da se na proljeće sklone stepenice koje sada vode do zida, za koje kaže da nikada ničemu nisu služile, a dodaje i da će urediti fasadu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh