Region

Adam Šukalo kandidat Vučićevog SNS-a na izborima u Srbiji

Poslije izbora 2018. godine rekao da se povlači iz politike

Adam Šukalo - Screenshot/BN TV

Bivši zastupnik Narodne skupštine Republike Srpske, Adam Šukalo, će, ako je suditi prema objavljenim listama, biti kandidat RS napredne stranke na aprilskim izborima u Srbiji.

Kako prenosi “Srpskainfo” stranka predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, predala je Izbornoj komisiji listu i to sa 250 imena za parlamentarne izbore u Srbiji koji će se održati 26. aprila. Adam Šukalo nalazi se na 125. mjestu.

Šukalo je do 2014. bio zastupnik u Narodnoj skupštini RS, a 2018. nije uspio ući u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na listi PDP-a.ž

redviđaju da će SNS i Vučić imati komotnu većinu, zbog bojkota opozicije u Srbiji, tako da je vrlo moguće da Šukalo ponovo zasjedne u skupštinske klupe, ovaj put u Srbiji.

Podsjećamo, Šukalo je poslije izbora 2018. godine rekao da se povlači iz politike, a ostao je upamćen po podršci grupi “Pravda za Davida”, po zalaganju za ukidanje privilegije zvane “bijeli hljeb” kao i po tome što je svoj novac od “bijelog hljeba” podijelio u humanitarne svrhe, objavila je Srpskainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh