Region

Funkcioner male opštine za tri godine dodao 29 nekretnina na imovinsku karticu

Zamjenik načelnika opštine Marčane u Hrvatskoj Marijan Kostešić iz IDS-a dopunio je svoju imovinsku karticu pozamašnim popisom nekretnina.

nezavisne

Kako pišu tamošnji mediji Kostešić sada u vlasništvu ili suvlasništvu ima ukupno sedam kuća, a supruga posjeduje i stan u Zagrebu.

Posjeduje i tri automobila (Ford Focus, Audi A3, Volkswagen Caddy) i traktor Ferguson, iako ranije nije naveo ni jedno vozilo.

Marljivi Kostešić je sa suprugom uštedio više od 90.000 evra.

On mjesečno prima 9.505,63 kune neto plate, a kako je naveo, pokupio je i 2.614 kuna jednokratnog podsticaja Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom turizmu.

Kostešić je sada naveo da mu se supruga bavi i turizmom, a otkrio je i da je stoprocentni vlasnik OPG-a, kao i određenog broja dionica. Sveukupno je marčanski zamjenik načelnika u kartici pobrojao 33 nekretnine, što je 29 više nego što je upisao 2017. godine.

Njegova supruga na pulskom univerzitetu redovno prima mjesečnu platu od 12.862 kune neto, a dodatno godišnje zaradi 283.117 kuna. U napomeni je navedeno da se radi o bruto iznosu. Samo od iznajmljivanja turistima Kostešićeva supruga osigura godišnje 180.227 kuna, a ostatak su sredstva “od drugog dohotka” i “druge djelatnosti”.

Glas Istre primjećuje kako je poprilično neshvatljivo zašto godinama nije tačno popunio podatke pa se postavlja pitanje je li to radio s namjerom ili mu je jednostavno promaklo. Pritom bilježe da je Kostešiću u popunjavanju obrazaca koristan savjet mogla dati njegova supruga s obzirom na karijeru finansijske savjetnice, šefice lokalne poreske i bivše županijske načelnice za finansije.

U imovinskoj kartici se ponovno sjetio kuće u Banjolama koju je, doduše, prikazao u prvoj kartici iz 2011. godine, ali ju je tad greškom procijenio na 292.000 kuna. Kasnije je priznao da je mislio na evre. Kuća u Banjolama se u dva navrata protezala na 320 kvadrata, a sada Kostešić upisuje površinu od 807 kvadrata, čime priznaje da je skoro 500 kvadrata negdje isparilo. Sve kuće koje posjeduje, izuzev one u Banjolama, nalaze se u Kavranu.

Hrvatski mediji podsjećaju da je Marijan Kostešić bio načelnik opštine 2004. godine kada je u Kavranu provedena akcija rušenja bespravno izgrađenih objekata, uglavnom vikendica slovenačkih hrvatskih državljana.

Tada je na upit zašto se Opština nije oglasila na prijedlog brojnih vlasnika vikendica da sami finansiraju izradu detaljnog prostornog plana Kostešić izjavio da opština nije mogla prihvatiti taj prijedlog kad su vlasnici tih objekata već dobili rješenje o njihovom uklanjanju,pišu Nezavisne

Opština Marčana je prema podacima popisa stanovništva iz 2011. godine imala je 4.206 stanovnika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh