Region

Oglasila se majka djevojčice (12) koju je oteo Malčanski berberin

Srbijanac Ninoslav Jovanović (47), poznatiji kao Malčanski berberin, vraća se u niški zatvor pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu okončano njegovo psihološko vještačenje.

Ninoslav Jovanović - Kurir.rs

Ovaj nalaz treba da ocijeni da li je Ninoslav bio uračunljiv u trenutku otmice, odnosno da li ga čeka robija ili liječenje.

Aleksandra Karimanović, majka otete djevojčice kaže za srbijanske medije da se nada da će Jovanović završiti iza rešetaka – i to zauvijek, prenosi “Radiosarajevo“.

Psihijatrijsko ispitivanje Jovanovića, osumnjičenog za otmicu 12-godišnje djevojčice, trajalo je mjesec, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

Nalaz i mišljenje vještaka bit će dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.

Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo i deset dana držao i zlostavljao 12-godišnjakinju djevojčicu.

Majka otete djevojčice je izjavila za medije da za Ninoslava postoji samo jedna pravedna odluka.

„Jeste dugo trajalo veštačenje, ali se nadamo da će prava odluka biti donesena i da će pravda pobijediti. Očekujemo doživotnu robiju za njega, da zauvijek tamo ostane“, rekla je Aleksandra Karamanović.

Malčanski berberin uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do namamio djevojčicu u automobil predstavivši se kao novi domar kojem treba da pokaže put do škole.

Ona je pronađena nakon deset dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a on je tada uspio da pobjegne. Djevojčica je neko vrijeme provela u niškom kliničkom centru zbog oporavka.

Ukoliko ga proglase uračunljivim, za ova krivična djela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh