Region

U Zagrebu nestao poznati kuhar Dejan Markus

Dejan Markus je beogradski kuhar koji je domaćoj javnosti poznat po otvaranju vinarije u Vlaškoj ulici te butika ručno rađenih knedli u Oktogonu

No image - Haber.ba

Poznatom beogradskom kuharu sa zagrebačkom adresom, 33-godišnjem Dejanu Markusu, od 7. veljače gubi se svaki trag. Markus je karijeru izgradio u srpskoj kulinarskoj emisiji “Kuhati sa srcem”, a domaćoj javnosti poznat po vinoteci “The Wine” u Vlaškoj ulici i po butiku ručno rađenih knedli “Servus” u Oktogonu, piše “Net“.

Prijatelji su komunicirali s njime po posljednji put u petak, a njegova sestra Jelena, koja živi u Beogradu, okrenula je stotine brojeva i organizirala opsežnu potragu. Doznala je kako je posljednja osoba koja se s Dejanom čula tog dana oko 18.30 jedna prijateljica.

“Ono što sam uspjela do sada rekonstruirati je taj zadnji kontakt s jednom prijateljicom. U subotu, prema dosad poznatom, Dejan se više ni s kim nije čuo i od tada njegov mobitel ponavlja istu priču: ‘Osoba koju ste nazvali trenutno ne može odgovoriti na vaš poziv. Molimo vas nazovite kasnije’. Iznazivali smo sve bolnice po Zagrebu misleći da mu je možda pozlilo, da je hospitaliziran, ali ga po bolnicama nema. U potrazi za njim aktivirao se i stanodavac, koji mu je inače i prijatelj. U stanu u kojem je boravio na Trešnjevci ostale su mu sve stvari, frižider je bio pun. Jedino nije bilo osobnih dokumenata i mobitela s hrvatskim brojem jer bez tih stvari nigdje ne odlazi”, za Jutarnji je rekla Jelena Markus.

Rekao da će ići u Split, ni tamo ga nisu našli

Njen brat je stanodavcu spomenuo da će možda otići u Split na jednu manifestaciju vina. No, do subote navečer, kada je rekao da će se vratiti, a niti kasnije – nije došao. Zbog toga je njegova sestra kontaktirala prijatelje u Splitu te nazvala sve hotele, kako bi provjerila je li gdje odsjeo, ali bez uspjeha.

Dodala je kako ne zna za njegove ljubavne probleme, ali zna da mu posao u posljednje vrijeme nije išao od ruke.

“Početkom godine odlučio je regulirati svoje poslovne nedaće. Pokušavao se iskobeljati iz problema jer mu je u zadnje vrijeme posao išao slabo. U Zagreb je došao nakon što je u Srbiji nanizao uspjehe. Snimio je preko 1900 epizoda kulinarske serije ‘Kuhati sa srcem’. Kuhar je po profesiji, bavio se i ugostiteljstvom, a bio je i direktor i menadžer jednog hotela u Srbiji. Međutim, kako se mijenjala vlast, odlučio je okrenuti novu stranicu. Za Hrvatsku je bio vezan više nego ja, jer nam je otac s Korčule, pa je odlučio otići za Zagreb, u čiju se svakodnevicu vrlo lako i dobro uklopio. A ljubav prema vinu i gastro dijelu je presudila da ode u nove radne pothvate”, rekla je Dejanova sestra.

Poslovni problemi uzrok nestanka

Unatoč idejama, dobroj posjećenosti i pozitivnim kritikama, čini se kako Markus nije ima sreće u poslu. Njegove su tvrtke nedavno završile u stečaju. Markusov prijatelj u srijedu je prijavio njegov nestanak u policijsku postaju na Trešnjevci, a sestra je u stalnom kontaktu s istražiteljima.

“Ako imate bilo kakvu informaciju o mome bratu, molim vas javite policiji. Nikad se nije dogodilo da se ne javi, da nestane. Na mobitelu i na društvenim mrežama Dejan je bio aktivan, kako se ono kaže, od 0 do 24. Zadnji put sam se s njim čula preko poruka 6. veljače, a nestao je idući dan. I od tada samo tišina, neizvjesnost i očaj”, očajna je Markusova sestra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh