Region

Sin novoizabranog predsjednika Hrvatske radi kao novinar

Ante Jakov Milanović (21), stariji sin novoizabranog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, od januara je počeo raditi novinarski posao u Zagrebu kao dopisnik TV Jadran.

Zoran Milanović - Facebook

Televizija Jadran u vlasništvu je splitskog poduzetnika Stipe Latkovića, kuma bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića.

S Latkovićem je u vezu dovođena nekadašnja tvrtka Zorana Milanovića što je i sam spomenuo tokom kampanje u jednoj od TV debata.

Na internet servisima već su dostupni neki njegovi prilozi novinara Milanovića, između ostalog, izvještaj s ovosedmične međureligijske konferencije “Ljudsko bratstvo, temelj mira i sigurnosti u svijetu” u Zagrebu.

U istom prilogu mlađi Milanović obavještava i kako “većina vodećih ljudi HDZ-a pruža podršku aktuelnom predsjedniku stranke” te opisuje kako je Andrej Plenković zaobišao njega i ostale novinare i nije im dao izjavu.

Komentar njegovog angažmana, “tportal” je zatražio u štabu izabranog predsjednika Zorana Milanovića, no glasnogovornik Nikola Jelić odgovorio je da “ne može komentarisati aktivnosti i postupke druge punoljetne osobe”.

Mediji su dosad izvještavali da Ante Jakov Milanović “studira pravo u Groningenu u Holandiji”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh