Region

U Hrvatskoj hospitalizovana dva nova pacijenta zbog sumnje na korona virus

Nakon što je potvrđeno da 26-godišnjak iz Đakova nije zaražen korona virusom, u ponedjeljak su se u Vinkovcima pojavila dva nova suspektna slučaja.

No image - Haber.ba

Kako doznaje “Jutarnjilist“, riječ je o dvoje pacijenata koji su se nedavno vratili iz Kine i kod kojih su se pojavili simptomi koji ukazuju na potencijalnu zarazu korona virusom zbog čega su hospitalizirani u Općoj i županijskoj bolnici u Vinkovcima, gdje je za 16 sati najavljena konferencija za medije na kojoj će biti izneseno više informacija o ova dva slučaja.

Nakon pretraga i izuzetih uzoraka za analizu koji su poslani na Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, u ponedjeljak prijepodne definitivno je potvrđeno da 26-godišnjak iz Đakova nema korona virus te je u poslijepodnevnim satima otpušten na kućnu njegu.

Podsjetimo, u nedjelju poslijepodne javnost je doznala kako je u KBC-u Osijek hospitaliziran pacijent iz Đakova, koji se dan ranije javio svojoj liječnici obiteljske medicine s temperaturom od 38 stupnjeva.

Pošto se desetak dana ranije vratio sa službenog puta iz Kine odmah je upućen na Kliniku za infektologiju KBC-a Osijek gdje je hospitaliziran i izoliran od ostalih pacijenata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh