Region

Djevojčice odšetale iz vrtića, odgajateljice sat vremena nisu primijetili da ih nema

Sve je, na sreću, završilo sretno, iako su bez nadzora prelazile ceste

Tri šestogodišnje djevojčice samostalno su išetale prošlog tjedna iz dječjeg vrtića ”Šumska jagoda” na Svetom duhu u Zagrebu.

Naime, djeca su se nakon užine s odgajateljicama uputila u dvorište vrtića na igru. U dvorištu je tada bilo 64 djece, odnosno svaka od četiri odgajateljice pazila je na grupu od 16 djece.

Odgojiteljice punih sat vremena nisu primijetile da su djevojčice nestale. Sve je, na sreću, završilo sretno, iako su bez nadzora prelazile ceste i nepregledne pješačke prijelaze, prenosi rtl.

Povodom ovog incidenta oglasili su se iz Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba, iz kojeg su poslali priopćenje koje potpisuje pročelnik Ivica Lovrić.

– U Dječjem vrtiću „Šumska jagoda“ došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz.

Povjerenstvo za nadzor, koje je u dječji vrtić „Šumska jagoda“ uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića – stoji u priopćenju Grada Zagreba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh