Region

Detalji potrage za pronađenom Monikom Karimanović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pronašli su danas otetu djevojčicu Moniku Karimanović (12), izjavio je za agenciju “Tanjug” ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao kako se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.

No image - Haber.ba

On je rekao kako je djevojčica pronađena u ataru sela Svrljiški Mirkovac i kako će biti predata Hitnoj pomoći.

Dodao je kako je u toku potraga za otmičarem Jovanovićem.

„Pretpostavlja se da je on na teritoriji Niškog okruga i intenzivno se traga za njim, očekujem da će pripadnici policije uspeti da dođu do njega“, rekao je Stefanović i zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi.

Kako javlja srbijanski Blic, djevojčica je nađena u selu Pasjača, mjesta iz kojeg je rodom Jovanovićeva majka u kojem je on ljetos boravio.

Srbijanski mediji navode kako je djevojčica živa i kako joj se ukazuje hitna pomoć, dok Jovanović pokušava pobjeći u Bugarsku.

Vojna policija

Ranije je objavljeno kako se intenzivno traga za 12-godišnjom Karimanović iz Suvog Dola kod Niša (Srbija), koja je nestala 20. decembra, i Jovanovićem koji se sumnjiči da je oteo djevojčicu, prenosi agencija Fena.

Srbijanska policija pretraživala je sva sela u okolini Knjaževca, a u akciju su pored lovaca, građana, firmi koje se bave privatnim osiguranjem, bili uključeni i pripadnici Vojske Srbije i Bezbjednosno- informativne agencije (BIA). Potrazi se pridružilo i više od 100 pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spašavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je ranije jutros kako policija još uvijek ne zna gdje se nalaze djevojčica i njen otmičar, ali da potraga ne prestaje.

Kazao je u nedjelju kako se narednih dana očekuje loše vrijeme i snijeg, te kako se nada da to može omesti Jovanovića.

Potjernica Interpola

„Najbolji ljudi su dole. Ne gubimo nadu, verujemo da je živa i da ćemo je pre ili kasnije naći”, rekao je Rebić za TV Prva, prenijela je Beta.

Ocijenio je i kako su male šanse da je osumnjičeni za otmicu Jovanović prešao granicu, ali kako je za svaki slučaj stavljen na Interpolovu potjernicu.

Ninoslav Jovanović iz Malče proveo je dvanaest godina u zatvoru na izdržavanju kazne zbog se*sualnih delikata.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog se*sualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine, podsjećaju agencije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh