Region

“Budi spremna u 3, reci da imaš 19 godina, uzmi keš pa radi šta treba”: Kristina (34) podvodila djevojčicu

Kristina Miljković (34) iz Prokuplja (Srbija) osuđena je na dvije godine zatvora jer je prošle godine podvodila 14-godišnju djevojčicu iz okoline Ražnja.

Kristina Miljković - Facebook

Kristina je djevojčici ugovorila se*s sa jednim starijim muškarcem za 50 eura, a ponudila joj je i 25.000 dinara ako pristane da se sve snimi telefonom. Kristina je nesretnu djevojčicu upoznala preko svog mlađeg brata i tako je uvukla u svijet pro*titucije.

Kako se saznaje, Kristina je osuđena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je postigla sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu. Ona je uhapšena 18. oktobra prošle godine, kada je protiv nje podnijeta krivična prijava zbog trgovine ljudima.

Međutim, tužilaštvo je ubrzo preinačilo optužbu u posredovanje u pro*tituciji, jer je utvrđeno da djevojčica nije silom natjerana na to.

– Kristina je upoznala tu djevojčicu početkom 2018. preko svog mlađeg brata, koji se dopisivao s njom preko Fejsbuka. Djevojčica im se žalila da je u teškoj materijalnoj situaciji i da bi pristala na sve da zaradi neki novac. Molila je Kristinu da joj nađe nekog muškarca koji bi imao se*s s njom za novac. Miljkovićeva je u početku odbijala, ali je na kraju pristala da joj pomogne u pronalaženju mušterija navodi izvor.

Kristina je, zatim 31. avgusta 2018, predložila djevojčici da se narednog dana, 1. septembra, sastane sa jednim muškarcem radi se*sa, uz novčanu nadoknadu od 50 evra. Djevojčici je, takođe, ponuđeno 25.000 dinara ako pristane da se*s bude snimljen, ali do toga nije došlo. Njih dvije su se 1. septembra našle u centru Ražnja, gdje su sačekale tog muškarca.

Trebalo je da djevojčica ode sama sa njim u jedan motel, ali su se predomislili, pa su sve troje otišli do jedne šume. Tamo su ga obje oralno zadovoljile, a on im je za tu uslugu platio ukupno 12.000 dinara – objašnjava sagovornik.

Prema njegovim riječima, Kristina je uhapšena nakon što su rođaci djevojčice saznali da se ona često viđa s njom i posumnjali su da se iza svega krije pro*titucija. Krunski dokaz u istrazi protiv Kristine bila je njena prepiska sa maloljetnicom preko Fejsbuka od 31. avgusta 2018, u kojoj joj ona daje instrukcije za sutrašnji sastanak:

– Oko tri sata budi spremna, ti znaš kako i šta, ja i ne moram da idem sa vama. Reci mu da imaš 19 godina, a ako ti traži ličnu kartu, reci mu da si zaboravila. Pare idu unaprijed, nikako poslije, dogovori se sa njim. Unaprijed uzmeš keš i onda radiš šta treba, zavisno od toga šta ćete da radite – stoji, između ostalog, u Kristininim uputstvima, ali se poslije ispostavilo da su ipak zajedno ‘odradile’ mušteriju.

Nije osuđivana

Obrazlažući visinu izrečene kazne, sud je kao otežavajuću okolnost za Kristinu naveo to što je ‘djelo izvršeno iz koristoljublja’. Od olakšavajućih okolnosti uzeto je u obzir to da nije ranije osuđivana, da se korektno držala pred sudom, te da je priznala djelo. Sud joj je, osim zatvorske kazne, izrekao i novčanu, od 20.000 dinara. Takođe, naloženo joj je da na ime sudskih troškova isplati još 187.000 dinara. Kristina je nakon hapšenja provela 11 dana u pritvoru, što će joj biti uračunato u izrečenu kaznu zatvora, piše “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh