Region

Zoran Milanović: “Neću pomahnitati kao Kolinda”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović obećava biračima da neće “pomahnitati” i “izaći iz kolosijeka” kada ga građani izaberu, kao što je to slučaj s Kolindom Grabar-Kitarović, dok je za Miroslava Škoru kazao da želi da u Hrvatsku uvede “cezaro-papistička” ovlaštćenja.

Zoran Milanović - Twitter

Garantujem vam da kada me građani izaberu neću pomahnitati, kao što je predsjednica na određeni način ‘izašla iz tračnica’, i kao što jedan drugi kandidat planira cezaro-papistička ovlaštenja. Protiv toga ću se boriti kao običan građanin, to je tiranija“, kazao je Milanović uoči okruglog stola stranke SNAGA u Hrvatskom saboru o slučaju kredita u “švajcarcima”.

Pozvao je ljude da ga podrže “ne radi simpatija, nego radi zdravog razuma”.

Hoće li kao predsjednik imati otvorena vrata Pantovčaka i pomoći u mogućim budućim slučajima poput “šajcarca”, pitali su novinari, pišu “Vijesti“.

To ćete imati, ali to nije sve. Ova vlada i prethodna HDZ-ova vlada uvijek je bila u smrtnom strahu pred bankama i centrima moći, kojima u stvari čak i ne pripadaju, jer su autsajderi, ali su silnici, i veliki kad treba biti jak prema malima. Pozivam i HDZ da se promijeni“, rekao je.

Komentarisao je izjavu aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović u nedjelju u Osijeku da je “s određenim državama dogovorila da će Hrvati raditi preko interneta za 8000 eura”.

Mogu biti sarkastičan, bojim se da me ne optuže za se*sizam, slika govori više od riječi, ono što smo vidjeli govori za sebe“, kratko je kazao Milanović, prenijeli su hrvatski mediji.

O optužbama da nema izborni program odgovorio je da opet ne želi biti pregrub u svojim komentarima.

Predsjednik ne smije javnost zavaravati programom, jer to je laž. Kada kažem šta je moj program, govorim o tome što sam radio ranije i šta ću raditi kasnije“, objasnio je Milanović, referirajući se na podršku građanima u borbi protiv banaka.

Moja podrška je bila najkonkretnija dok sam bio premijer. Mi smo u tri navrata mijenjali situaciju s frankom, koju su nam uvalili prethodnici ne preduzimanjem i neradom, trebalo je reagovati ranije“, kazao je Milanović.

Dodao je kako je to tada vidio kao mjeru nacionalne sigurnosti i demografsku mjeru, a sve je završilo Zakonom o konverziji.

Komentarisao je i predsjedničke kandidate koji tvrde da su u kampanji potrošili svega nula kuna. “‘Nemreš’ potrošit nula kuna, to znači da nisi među ljudima, da ignorišeš kampanju, to je fejk“, naveo je.

Takođe je komentarisao optužbe Grabar-Kitarovićeve i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da se u njegovim nastupima vidi negativnost i bijes.

Oni su potpuno zbunjeni ljudi. To je opet pokušaj da se izazove kavga, on (Jandroković) je tajni agent 808, toliko je dobio preferencijskih glasova, i predsjednik je Sabora, ne bih o tome polemisao“, kaže Milanović.

Komentarisao je i navode Jandrokovića koji ga je optužio da skriva s kim je radio u posljednje tri godine i da ne želi da otkrije kako je zaradio novac i ko ga je plaćao.

To je bila notorna laž, i uporna laž, dakle ne jednom nego više puta“, kazao je Milanović poručivši Jandrokoviću “da mu se skine više s leđa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh