Region

Kosovo negira da je Gana povukla priznanje nezavisnosti

Ministarstvo spoljnjih poslova Kosova negiralo je danas da je Gana povukla priznanje nezavisnosti Kosova. Kako su za Radio slobodna Evropa (RSE) rekli u kosovskom ministarstvu, vijest o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova od Gane je “još jedna lažna vijest”.

Zastava Kosova - Twitter

Savjetnik odlazećeg šefa diplomatije Jetlir Zyberaj izjavio je za “RSE” da je ovo “nastavak prljave kampanje Ivice Dačića na čemu ne vrijedi gubiti vrijeme“.

Gana ima akreditovanog ambasadora na Kosovu. Gana ima počasnog konzula na Kosovu koji ih predstavlja. U posljednje vrijeme, ministar Pacoli se sastao i sa ministarkom spoljnih poslova Gane u UN-u u Nju Jorku“, kazao je Zyberaj.

“RSE” dodaje da su Kosovo i Gana uspostavili diplomatske odnose 2012, a Gana je priznala Kosovo 23. januara 2012.

Predsjednik Kosova Hašim Tači je 2018. primio akreditivna pisma od ambasadorke Selme Frences Mancel, nerezidentne ambasadorke Republike Gane za Kosovo, koja je stacionirana u Turskoj, dodaje se, prenosi “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh