Region

Otac malog Luke (9) koga je izujedao pas: “Rane će zarasti, ali trauma ostaje”

Devetogodišnji Luka I. (9) iz Loznice, koga je u čatvrtak napao pas rase akita i nanio mu povrede nadlaktice na desnoj ruci, i dalje se nalazi na Odjeljenju ortopedije Opšte bolnice u Loznici.

Luka I. - Kurir.rs

Prema riječima njegovog oca Ljubomira, njegovo stanje se prati, ali dijete loše spava i sinoć je ponovo plakao u snu.

Preko dana smo sa njim, ali noću nismo pa nam ljudi sa kojima je u sobi kažu da plače u snu. Rane će da zarastu, ali je on doživio veliku traumu. Mada se to dogodilo u četvrtak nijedan psiholog u bolnici nije obavješten o tom događaju, tako da niko nije sa Lukom o tome porazgovarao. Namjeravam čim izađe iz bolnice da privatno konsultujemo nekog psihologa, da sa njim obavi razgovor jer mi planiramo privatnu tužbu i tražit ćemo mišljenje sudskog vještaka, psihologa i ostalih stručnjaka. On je devetogodišnje dijete koje sada leži na odjeljenju sa starijim ljudima, pa gleda katetere i svašta, tako da mu nije lako. Samo traži da ide kući. Ništa ne može da se poredi sa stresom koji je doživio i nema para koje mogu to da plate, priča dečakov otac za “Kurir“.

Ljubomir kaže da Luka voli životnje, kod kuće ima psa, i nada se da ovo što se desilo neće promijeniti dječakov odnos.

Inače, napad se dogodio maltene na njegovom kućnom pragu, jer dječak živi nekih 250 metara od mjesta gdje je vlasnički pas izašao iz neograđenog dvorišta i napao ga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh