Region

Godinama zlostavljao porodicu: Pokušao ubiti suprugu i troje djece, pa se dao u bijeg

Zbog pokušaja teškog ubistva supruge i triju kaznenih djela povrede djetetovih prava, uhapšen je 51-godišnjak iz Varaždinskog kantona.

nasilje - Večernji.hr

Postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak 21. septembra 2019. u porodičnoj kući u okolici Varaždina, s ciljem da usmrti svoju suprugu koju je ranije u dužem razdoblju zlostavljao, pokušao ubiti svoju suprugu, no spriječile su ga njegove dvije maloljetne kćeri – saopćio je DORH.

Nakon opisanog događaja 51-godišnjak je pobjegao iz kuće i skrivao se do 24. septembra 2019. kad se u prijepodnevnim satima vratio u kuću, a osnovano se sumnja da je tada pokušao usmrtiti svoju suprugu i 17-godišnju kćer koju je također ranije u dužem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri.
Uslijed napada 51-godišnjeg okrivljenika, oštećenice su zadobile više tjelesnih povreda.

Sutkinja istrage Kantonalnog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog tužioca i odredila 51-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela – objavio je detalje stravičnog slučaja DORH, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh